Přeskočit na obsah

Webinář: přechod na nový stavební zákon a závazná stanoviska DOSS

Termín
10. 5. 2024
Čas
Webinář
Místo konání
online prostřednictvím platformy Zoom
Organizátor
Česká komora architektů
Počet bodů
0,5
Více informací
docs.google.com
Webinář: přechod na nový stavební zákon a závazná stanoviska DOSS

Předmětem semináře je shromáždění a ujasnění základních časových a věcných údajů spojených s plným přechodem na nový stavební zákon, především informací k řízením zahájeným před 1.7.2024, ale také ke správním aktům vydaným do tohoto data (zejm. stanoviska dotčených orgánů a dosavadní správní akty vydané stavebním úřadem). Předmětem našeho zájmu je rovněž nesnadná a ne příliš jasná problematika pozbývání platnosti závazných stanovisek dotčených orgánů. Dále zaměříme pozornost na nový institut – JES a jeho praktické fungování a také řešení otázky, jaký bude osud závazných stanovisek k záměru, které již byly ke stavebnímu záměru zčásti vydány podle dosavadní právní úpravy, avšak od 1.7. by tato stanoviska měla být součástí nově vydávaného JES.

Přednášející: Mgr. Veronika Doležalová

Mgr. Veronika Doležalová má 20 letou praxi v oboru stavebního práva na pozicích vedoucí právního oddělení odvolacího orgánu stav. úřadů, asistentka předsedy senátu NSS, právnička úřadu územního plánování, právnička Kanceláře architekta města Brna.

Termín: 10. května, 10 – 12 hod

Cena: 605 Kč vč. DPH (500 Kč bez DPH) pro členy ČKA/ 1.210 Kč vč. DPH (1000 Kč bez DPH) pro veřejnost

Webinář proběhne online prostřednictvím platformy Zoom.

Akce je zařazena do programu Celoživotního vzdělávání ČKA a je ohodnocena 0,5 bodem.

V případě zájmu prosíme o vyplnění formuláře zde, platba se hradí na účet ČKA: 279316984/0300 (variabilní symbol je 40510). Do poznámky, prosím, uveďte své jméno a příjmení.